Hobby’s

Jaren geleden begon ik met een simpele computercursus in de hoop ooit nog es ander werk te vinden. Tegenwoordig staan er diverse computers bijna de hele dag aan.
De meeste pc’s draaien op Linux. Mijn eigen pc heeft dualboot, dus draait Windows en Linux. Linux Mint is makkelijk te vergelijken met Windows. Het is de perfecte vervanger voor Windows.

Lees bijvoorbeeld wat men op de site van computertips hier over zegt. En de tips en aanwijzingen die hij geeft zijn zeer waardevol. Een zeer uitgebreid OS (operating system) met alles er op en er aan.

ubuntu-laptops


Ubuntu maakt gebruik van een andere interface die meer doet denken aan Windows 8. Maar ook met alles in huis (en meer) voor de meest gebruikte toepassingen. Alles over de laatste distro’s (distributies) kun je vinden op DistroWatch.com

Ik vind het leuk om pc’s weer op te schonen. Dat wil zeggen overtollige bestanden opruimen, problemen opsporen, versnellen door defragmentatie, beveiligen door antivirus en firewall enz. En dat alles het liefst met gratis software.  Alle hier genoemde software is echt gratis en voorzien van een commentaar met tips voor gebruik en ook waar je op moet letten bij de installatie.

Linquenda

En ik hou de website van Linquenda bij. Jaren geleden heb ik het onderhoud overgenomen van iemand anders. De site is tegenwoordig opgezet met gebruik van WordPress. Net als deze site trouwens.

Andere sites waar ik aan mee gewerkt heb zijn:
De site van mijn vrouw als coach Ik doe het.biz
En van Elada goudsmid

MUZIEK

Mijn hele leven lang ben ik gek geweest op muziek. Al is er wel wat veranderd. Vroeger was ik echt verslaafd aan muziek. Ik werd er mee wakker en ging er mee naar bed. Tegenwoordig kan ik de stilte ook enorm waarderen en ga ik er eigenlijk maar weinig meer voor zitten om es echt naar muziek te luisteren. Mijn smaak is best heel breed. Toch zijn een paar genres het meest geliefd.

gospel
In de meest brede zin van het woord maar dan wel in alle stijlen zoals pop, rock, dance maar ook projecten van christen artiesten die alleen muziek maken zoals instrumentale praise (jazzpraise) of easy listening.
Artiesten/bands die erg belangrijk zijn geweest vooral in de tijd dat ik zelf bewust gekozen heb voor Jezus zijn: Larry Norman, Jerusalem, Stryper maar ook iemand als Adrian Snell.

larry-norman

Eén van de mooiste nummers aller tijden vind ik Thief van Third Day. Een prachtig lied over de moordenaar aan het kruis naast Jezus. Hij neemt het op voor Hem als Hij bespot wordt en door zijn vertrouwen in Jezus mag hij samen met Hem nog die dag in het paradijs zijn.

FILM

The-Matrix

Sciencefiction en avonturenfilms zie ik het liefst maar andere
dingen zoals drama. Actie- en politiefilms waar ik vroeger gek
op was doen me niet veel meer.
Een van mijn mooiste films aller tijden is the Matrix omdat dit SF is en een heel goed degelijk verhaal heeft waar zelfs bijbelse waarheden in zitten.

WANDELEN

Met Puck, onze hond, ga ik graag een rondje Oudewater lopen.
‘s morgens zijn we al gauw een half uurtje onderweg.

MOTORRIJDEN

Bob-met-PA

Heel wat jaartjes ben ik weer in het bezit van een motor geweest. Wij hadden hem Bob genoemd omdat hij zo klonk (2 cilinder). Het was een Honda VT750 C uit 1983.
Helaas moet ik hem sinds 2013 missen. Maar wie weet komt er nog es een ander.