Met je hoofd in de wolken

14-10-2023
Soms komt ineens een oude herinnering je hoofd. Ik was pas net tot bekering gekomen en we waren erg met de eindtijd bezig en Israël en alles wat met de wederkomst te maken heeft.

Ik werkte op de Hooge Burch in Zwammerdam en had een avonddienst. In een nieuwsaflevering op tv zou er die avond iets komen over Israël en het was heel spannend. Ik dacht, heel fout natuurlijk, maar ja je doet wel es gekke dingen. Ik dacht, weet je wat, als ik de jongens tien minuten eerder naar bed breng kan ik het net zien voordat ik ga overdragen.

En ja hoor, daags later moest ik bij het hoofd komen van het paviljoen. Hij wist dat ik pas tot bekering gekomen was en dat was allemaal prima. Maar ik moest niet zo met mijn hoofd in de wolken lopen. En dat kon dus niet, voor je eigen interesse de luitjes eerder naar bed doen. Duh….dat wist ik eigenlijk ook wel.

Maar de belangstelling voor de eindtijd, de verwachting van Jezus en het in de gaten blijven houden van Israël is altijd gebleven. En ook nu weer is dit hot news.