Wie is Johan

Welkom op mijn site. Hier vertel ik een en ander over mezelf en mijn interesses.

JohanVanwaar die titel “Tussen twee werelden” ?

Dat heeft alles te maken met mijn geloofsovertuiging. Ik ben er zeker van dat deze wereld nog weer een nieuwe bestemming zal mogen krijgen. En dat ik daar opnieuw een leven mag gaan krijgen. Nou is dat kort samen gevat of niet? Ik hoop dat straks elders op mijn site uit te mogen leggen.

Vandaar de titel. Hier schrijf ik over alle dingen die mij bezig houden tussen deze en de toekomstige (zeer nabije?) wereld.

Ik ben getrouwd met Margreet en we hebben drie dochters gekregen. Jiska, Nicolien en José. Al heel wat jaren draai ik niet meer mee in het arbeidsproces omdat ik afgekeurd ben vanwege ME / CVS. Ik heb weinig energie en ben gauw moe. Daarnaast nog wat andere klachten zoals spierpijn. Nu ben ik dus “huisman”. Ik hou van wandelen (met of zonder onze hond), film, muziek, motor rijden (ook al heb ik nu geen bike), vissen.

Margreet is, na jaren in de zorg gewerkt te hebben, begonnen als coach. Dit is haar site.  Zij schrijft ook graag. Zij heeft een boek geschreven over Jiska en alles omtrent haar ziek zijn en overlijden. Meer over het boek “Jiska” (ik verloor mijn dochter aan kanker) op Margreet haar blog. Zij schreef als vrijwilliger voor IBB dagboekjes voor verstandelijk gehandicapten. Een boekje is speciaal geschreven als voorbereiding op de kerst.
En last but not least, ze schrijft ook nog voor de krant  de IJsselbode.

Jiska (’84) kreeg in 2000 kanker en is in ditzelfde jaar overleden. Vandaar een eigen pagina ter nagedachtenis. Zij werd 16 jaar.

Nicolien (’86) heeft een opleiding SPW 3 gevolgd. Ze is getrouwd met Ariën en woont in Zegveld. Ze is gastouder en vangt kindjes op in eigen huis, zoals je hier kunt lezen. (link) Ariën (’84) is aannemer bij aannemersbedrijf Beukers in Zegveld. Zij hebben een prachtige dochter Saar (2014) en sinds 2017 Jesse, een echte vent, dus we zijn opa en oma.

José (’89) heeft een opleiding CMV (Culturele en Maatschappelijke Vorming) aan de HU in Utrecht afgerond. Zij werkt nu bij kinderdagverblijf Jip en Janneke in Oudewater. Sinds 2011 heeft zij een relatie met Robin. Zij wonen samen in Oudewater.